Her er du: HovedsideVedlikeholdSkifer
VÅRE TJENESTER
Butikk
Scan Granitt AS
NY ADRESSE:
Nordre Fokserød 15
3241 Sandefjord

Åpningstider:
Mandag - Fredag:
07.30 - 16.30
Lørdag: ETTER AVTALE
SOMMERTENGT:
Uke 29 og 30


Skifer

Vedlikehold av skifer

Skifer
er den steinsorten som trengs mest vedlikehold, grunnen til det er at skifer er en forholdsvis bløt stein.
På grillplasser/kjøkkengulv/trapper o.l hvor det er mulighet for søl av fett/rødvin/syrer så anbefales det på det sterkeste og imprignere skiferen. Du vil da få en hinne på steinen som gjør at den ikke tiltrekker seg væske. Det finnes flere typer imprignering som fungerer på forskjellige måter:

ADDA Movin fungerer ved at den trekker ned i steinen og metter porene. Skiferen vil å en noe mørkere nyanse.
Movin påføres med tørr klut, pensel eller rulle. Det er viktig å bruke noe som ikke loer, da dette vil sette seg fast i imprigneringa.

passer best til utebruk hvor det ikke skal vaskes spesielt mye. F.eks trapper.
 
ADDA Finish er et oljebasert produkt som legger seg oppå skiferen. Skiferen vil bli mørkere i fargen enn ved bruk av MOVIN, man vil også få mere glød/wet look en de to andre imprigneringene.
Det er også lettere å holde skiferen rein ved bruk av FINISH. Og siden dette er et oljebasert produkt egner den seg like godt til utebruk som innebruk(tåler mye vann og frost)
Finish påføres med tørr klut, pensel eller rulle. Det er viktig å bruke noe som ikke loer, da dette vil sette seg fast i imprigneringa.
 
Passer til all innendørs skifer, samt uteplasser med mye grilling og søl.

ADDA porefyller er et vannbasert produkt som også legger seg oppå skiferen. Forskjellen fra FINISH er at POREFYLLER kun kan brukes inne(tåler ikke store mengder vann eller frost). Skiferen vil heller ikke bli så mørk som FINISH.
Porefyller er luktfri.
Passer til all innendørs skifer.