Her er du: HovedsideVedlikeholdBenkeplater
VÅRE TJENESTER
Butikk
Scan Granitt AS
NY ADRESSE:
Nordre Fokserød 15
3241 Sandefjord

Åpningstider:
Mandag - Fredag:
07.30 - 16.30
Lørdag: ETTER AVTALE
SOMMERTENGT:
Uke 29 og 30


Benkeplater

Informasjon og vedlikehold av benkeplater i stein

Granitt:

Benkeplater av granitt er et 100% naturlig materiale som er tatt direkte ut i fra fjell og deretter naturlig polert og tilpasset med diamantverktøy. Dette gjør at disse benkeplatene vil ha nyanseforskjeller fra utstilte prøver til leverte varer. Benkeplater i granitt kan også ha nyanseforskjeller i form av forskjellige krystaller, årer o.l som er naturlig i stein.

Varme

Alle granittsorter tåler varme opp til min 500 grader.  Man kan derfor sette varme kjeler fra platetopp og ovn direkte på benkeplaten. Man skal derimot IKKE sette ekstremt varme objekter direkte på platen, som f.eks tørrkokte kjeler eller produkter som har vært i kontakt med direkte flamme over lengre tid(gasskomfyr). Rask temperaturendring kan også skade platen, såkalt termosjokk. Bruk gryteunderlag hvis du vil være på den sikre siden!

 

Væske

Granitt har flere grader av porøsitet/åpenhet i overflaten. Det gjør at noen granittsorter må impregneres. En tommelfingerregel er at mørk granitt er 100 % vedlikeholdsfritt og lys granitt må impregneres.  Se informasjon på hver enkelt steinsort i menyen til venstre for å se hvilke steinsorter som må impregneres.

 

Silestone

 

Silestone er en komposittstein laget av naturlig kvarts (94%) som blandes med fargestoffer og lim. Den naturlige kvartsen gjør den usedvanlig hard og slitesterk. Disse platene vil alltid være helt jevne i farge/struktur/krystaller. Det kan derimot være minimale nyanseforskjeller mellom utstilte plater og leverte benkeplater. Ferdig monterte benkeplater vil alltid være 100% like!

Se egen bruk og vedlikeholdsbrosjyre for Silestone

Dagligdags rengjøring:

Til den daglige rengjøringen brukes vaskemidler som er ment for blanke overflater(glass og speil) JIF vinduspray, glass kleen, Q-action og lignende produkter egner seg godt. Mikrofiberklut er også godt egnet. Hardsittende smuss kan fjernes mekanisk med barberblad

 

Hvordan impregnere:

 

Impregnering må gjøres for å sikre en 100% tett overflate. Dette gjøres på følgende måte: Bruk AKEMI Anti-Flekk som følger med benkeplatene. ALLE steinsorter som må impregneres er impregnert 1 gang hos steinleverandøren før levering.

  1. Hell den flytende væsken utover benkeplaten i et jevnt lag.
  2. La væsken trekke inn i steinen i ca 5 min. Overflaten skal mettes.
  3. Tørk så steinen helt fri for væske / impregnering.
  4. Dette anbefales å gjøre dette 2 ganger når benkeplatene er nye. Deretter 1 gang pr år.